Η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση που αφορούσε στα ευρήματα της πρώτης και της δεύτερης υπόθεσης λίγο πριν βγει το τελικό πόρισμα για τους θανάτους των παιδιών.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην πρώτη και τη δεύτερη υπόθεση, δηλαδή στους θανάτους των Μαλένα και Ιριδας έγραψε αρχικά: «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακριβώς κάτω από την ανάρτηση παραθέτει σχετική βιβλιογραφία στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η «πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδον περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων».

Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα».Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία:

Posted by Grigoris Leon on Monday, March 28, 2022