Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στα συναφή επαγγέλματα, καθώς βρίσκονται σε 24ωρη πανελλαδική πανοικοδομική απεργία για σήμερα Τετάρτη (16/3).

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κάνιγγος, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του Πανελλήνιου Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών στην Φειδίου, για να συναντηθούν με τον επικεφαλής του συνδέσμου. Στην είσοδο του κτηρίου ωστόσο υπήρχαν τόσο δυνάμεις των ΜΑΤ όσο και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμπόδιζαν την έλευση των οικοδόμων. Τότε κατέβηκε ο πρόεδρος και ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν για να μην δυναμιτίζουν το κλίμα και έτσι εκπρόσωποι από τους οικοδόμους ανέβηκαν για να συζητήσουν με τον πρόεδρο του συνδέσμου.

Οι οικοδόμοι διεκδικούν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, κάθε ημέρα δουλειάς να είναι και ημέρα ασφάλισης, ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.ά.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast από τη συγκέντρωση των οικοδόμων: