Νέα ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:15 την Παρασκευή (18/2) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιείται έξω από το Γενικό Λογιστήριο το Κράτους στην Πανεπιστημίου.

Τη συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 9:00 προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία ανακοίνωσε για σήμερα στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00 διαμαρτυρόμενη για το καθεστώς που επικρατεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συγκέντρωση την οποία στηρίζει η ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και η ΠΟΕΔΗΝ που έχει επίσης προκηρύξει στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με το Open προσπάθησαν να εισέλθουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τότε για να απωθηθούν έγινε εκτενής χρήση χημικών από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπληκτική.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρατάχθηκαν έξω από το Γενικό Λογιστήριο τους Κράτους και οι διαμαρτυρόμενοι οδηγήθηκαν στην απέναντι μεριά της οδού Πανεπιστημίου.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησαν σε ρίψεις αντικειμένων προς τους αστυνομικούς.

Η επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ μετά την ένταση και τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ αποχώρησε από τη συνάντηση που είχε με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλειστή για δύο σχεδόν ώρες παρέμεινε η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση από τα ΜΑΤ με χημικά

«Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση ομοσπονδιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Το ΚΚΕ «καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Για το ζήτημα πραγματοποίησε παρέμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, «καταγγέλλοντας την επίθεση και απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από τη συγκέντρωση».

Δείτε το βίντεο του Newsbeast

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast