Σοκάρει η τραγωδία που σημειώθηκε σε ένα χωριό στην Κάρπαθο, όπου ένας άντρας αφαίρεσε τη ζωή του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν άντεξε τα πικρόχολα σχόλια και τον στιγματισμό της τοπικής κοινωνίας ύστερα από την δημοσιοποίηση ενός βίντεο με τον γιο του.

Στο βίντεο παρουσιαζόταν ο γιος του αυτόχειρα σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλον άνδρα, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Το πορνογραφικό υλικό διακινήθηκε στη μικρή κοινωνία της Καρπάθου από κινητό σε κινητό, με αποτέλεσμα κάποιος να το στείλει στον πατέρα.

Οι πληροφορίες που είδαν επίσης το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι στο καφενείο γελούσαν με το περιστατικό και έκαναν σεξιστικά σχόλια.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις και γρήγορα κυκλοφόρησε στα γύρω νησιά, ενώ προανάκριση διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

«Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι και πολλοί νεκροί. Το παιδί θα ζήσει με την ενοχή ότι έχει οδηγήσει τον πατέρα του στο θάνατο. Πώς μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Τους γονείς τους απασχολεί ο γιος τους να γίνει γιατρός ή δικηγόρος και αγνοούν τα υπόλοιπα.

Έρχονται γονείς που μου εκφράζουν τον προβληματισμό τους επειδή είναι ομοφυλόφυλος ο γιος τους, και αντίστοιχα νέοι, που φοβούνται την αντίδραση των γονιών τους όταν τους πουν ότι είναι ομοφυλόφυλοι», υποστήριξε η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτρια, Άννα Κανδαράκη.