Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστό πως η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό που εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών θα ξεκινήσει από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (16/2) η Επιτροπή των Ειδικών συνεδρίασε για τη χαλάρωση των μέτρων και μεταξύ άλλων είπε «ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση, σε αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%, έναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι 20%.

Γήπεδο κόσμος

Η κυβέρνηση έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των ειδικών – οι οποίοι ωστόσο έχουν ανάψει «κόκκινο» για τα καρναβάλια– και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισημοποίησε τις αποφάσεις με δήλωσή του.

Επιμέρους αιτήματα θα εξεταστούν αύριο

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Γυναίκα γράφει σε υπολογιστή

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».