Τεράστια ταλαιπωρία προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα στους εργαζομένους καθώς η ακινητοποίηση των ΜΜΜ και η αδυναμία να μετακινηθούν με τα οχήματά τους τούς ανάγκασε να πάνε στον προορισμό τους με τα πόδια. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός ειδικευόμενου παθολόγου, ο οποίος βγήκε μέσα στην κακοκαιρία προκειμένου να πάει στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου είχε εφημερία.

«Βγήκαμε με τη μητέρα μου στο μπαλκόνι για να τον χαιρετήσουμε και όταν είδα το τοπίο πριν εμφανιστεί στο πλάνο ο αδερφός μου, λέω “πού πάει Χριστέ μου”», ανέφερε ο Μάριος Μάντζος, αδερφός του γιατρού στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο 35χρονος γιατρός, αφού χαιρέτησε την οικογένειά του, ξεκίνησε με τα πόδια από το Νέο Ηράκλειο με προορισμό το Νοσοκομείο, με την ελπίδα να μεταφερθεί με τον ηλεκτρικό. Όταν έφτασε εκεί όμως, συνειδητοποίησε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι περπάτησε για περίπου πέντε ώρες.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κάνει μαραθώνιο 42 χλμ. αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε ο αδερφός μου χθες τα ισοπεδώνει όλα. Για τον αδερφό μου δεν ήταν ηρωισμός, ήταν κάτι αυτονόητο για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ήταν το καθήκον του».

Παράτησαν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν στις δουλειές τους με τα πόδια

Παρόμοιο περιστατικό βίωσε το βράδυ της Δευτέρας (24/1) κι ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που εγκλωβίστηκε με ασθενή λόγω κακοκαιρίας.

«Ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ έμεινε στον δρόμο λόγω της κακοκαιρίας και χρειάστηκε να έρθει τζιπ να τον παραλάβει μαζί με τον ασθενή να τον πάει στον Ερυθρό Σταυρό και από εκεί να φύγει ο με τα πόδια να πάει πίσω να παραλάβει το όχημά του».

Και ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη, ακόμη ένας γιατρός ήταν εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό. «Η κατάσταση είναι ελεεινή, είναι ελεεινή. Δεν έχει εμφανιστεί ένας άνθρωπος να μας απεγκλωβίσει. Ένα περιπολικό να μας ρωτήσει τι κάνουμε», ανέφερε.

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέχρι και 24 ώρες στα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, ορισμένοι άφηναν και σημειώματα στους υαλοκαθαριστήρες προτού εγκαταλείψουν τα οχήματά τους. «Είμαι εγκλωβισμένος από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 22:00 το βράδυ. Το αφήνω το αυτοκίνητο και πάω με τα πόδια στο σπίτι μου γιατί πρέπει να πάρω το χάπι πιέσεως και ζαχάρου», έγραψε ένας σύμφωνα με το Mega.