Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει χτυπήσει έντονα τη Βόρεια Εύβοια με τα καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν και την ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία. Οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν για να διορθώσουν τις βλάβες και να αποκαταστήσουν την τροφοδοσία ρεύματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr επιχείρησαν και στην Αγία Άννα όπου με μισό μέτρο χιόνι και μέσα στη χιονοθύελλα προσπάθησαν να δώσουν και πάλι ρεύμα στην περιοχή.

Τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα και στην υπόλοιπη Εύβοια. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Να σημειώσουμε πως πραγματοποιούνταν προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000 (εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών) μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και στο 211 1900 500.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει, τέλος, ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την «όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο» από την κακοκαιρία Ελπίδα, με τα συνεργεία να «εργάζονται πυρετωδώς κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των ζημιών».

Πυκνή χιονόπτωση

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου Αγ Αννας κ. Τσαπουρνιώτης, σημείωσε πως στα ορεινά της περιοχής το χιόνι ξεπερνούσε τα 50 εκατοστά. Στην Ερέτρια επίσης υπάρχει αυξημένος όγκος χιονιού. Ο Αντιδήμαρχος Ερέτριας Ευάγγελος Τσώκος, δήλωσε στο eviathema.gr: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοικτό. Αυτή την στιγμή η χιονόπτωση είναι πυκνή. Είμαστε σε επιφυλακή και το προσωπικό του δήμου μας και οι εθελοντές και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα είμαστε επί ποδός».

Σε ανακοίνωση η Γενική Α.Δ. Στερεάς αναφέρει ότι υπάρχει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι),

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ.

-Στο τμήμα από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας), μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την Τοπική Κοινότητα Βρύσης έως την Τοπική Κοινότητα Σέτας.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.