Η νέα χρονιά μπαίνει δυναμικά και με την ελπίδα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά κουβαλάει και μερικά «βάρη»: Είναι οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που περνούν σαν κληρονομιά, από τον χρόνο που φεύγει στον χρόνο που έρχεται.

Όπως τα τέλη κυκλοφορίας. Μπορεί η παράταση της πληρωμής για τις 28/2 να σε έκανε να ανασάνεις με ανακούφιση, αλλά η υποχρέωση παραμένει. Έστω και τέλος Φεβρουαρίου, αντί για τέλος Δεκεμβρίου, πρέπει να πληρωθεί. Παράλληλα, φυσικά, «τρέχουν» κι ένα σωρό άλλες τέτοιες εκκρεμότητες προς τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους. Και πολλές υποχρεώσεις, γενικά.

Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου, ίσως έχεις κι εσύ στα υπόψη και άλλες ανάγκες εκτός των τελών. Την ασφάλεια του οχήματός σου ή την ανανέωσή της. Το σέρβις, που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα. Να αλλάξεις λάστιχα. Πράγματα που καλό είναι να γίνονται στην ώρα τους, πρώτα απ’ όλα για λόγους ασφάλειας.

Wallet+ για όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου ή της μηχανής

Για σένα, που θέλεις να έχεις καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σου. Που ψάχνεις τον τρόπο να διαχειριστείς πιο αποτελεσματικά μια πάγια ή έκτακτη ανάγκη για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου. Που θέλεις να είσαι συνεπής αλλά κάποιες φορές πέφτουν όλα μαζεμένα. Ή θέλεις απλώς να ξενοιάσεις. Μπορείς φέτος, για πρώτη φορά, να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλειά σου με το wallet+, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Hellas Direct.

Πρόκειται για πρόγραμμα πληρωμής σε δόσεις, χωρίς πιστωτική κάρτα, που σύντομα θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των οχημάτων. Αυτή τη στιγμή, η αρχή έχει γίνει με τον συνδυασμό ασφάλειας και τελών κυκλοφορίας, αλλά στο πρώτο τρίμηνο του 2022 το wallet+ θα «εμπλουτιστεί» και με επιπλέον υπηρεσίες, όπως σέρβις, αλλαγή ελαστικών ή επισκευές.

Όπως όλες οι διαδικασίες της Hellas Direct, και αυτή παρέχεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.

Πώς λειτουργεί το wallet+

Η διαδικασία είναι εύκολη και ξεκάθαρη: Συμπληρώνεις στην ιστοσελίδα του wallet+ μερικά στοιχεία για σένα και το όχημά σου. Παίρνεις έτσι προσφορά για την ασφάλισή του. Στη συνέχεια η σελίδα υπολογίζει, μέσω της ΑΑΔΕ, και τα τέλη κυκλοφορίας, και τα προσθέτει στο ποσό της ασφάλισης. Το συνολικό έξοδο μοιράζεται σε σταθερές μηνιαίες δόσεις, οπότε ξέρεις ακριβώς πόσο θα πληρώνεις και πώς προκύπτει αυτό. Η αίτηση προωθείται, ηλεκτρονικά πάντα, στο συνεργαζόμενο πιστωτικό ίδρυμα, και με την έγκρισή της πληρώνονται οι δύο υποχρεώσεις. Λαμβάνεις αμέσως στο email σου το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου και το αποδεικτικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Και κάθε μήνα- αυτή τη στιγμή οι δόσεις είναι 12 αλλά σύντομα θα υπάρχει και η επιλογή 6μηνης εξόφλησης- καταβάλλεις τη δόση.

Οι επόμενες κινήσεις της Hellas Direct

Η Hellas Direct είναι αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρεία, που στηρίζεται στα data analytics. Δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια παρέχοντας ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και κατοικίας. Στην Ελλάδα εξυπηρετεί πάνω από 250.000 πελάτες.

Φέτος διακρίθηκε για δεύτερη φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης από τους Financial Times. Το 2021 πρόσθεσε στη λίστα των επενδυτών της την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και θεωρείται μία από τις επόμενες εταιρίες-μονόκερους της Ελλάδας (νεοφυείς εταιρίες με αποτίμηση 1 δισ. ευρώ).

Το wallet+ αποτελεί το πρώτο βήμα της Hellas Direct στην παροχή, εκτός των ασφαλιστικών, και οικονομικών υπηρεσιών. Παράλληλα με τη διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει, σχεδιάζει την επέκτασή της σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αρχικά στην αγορά της Ρουμανίας.