Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής με ψήφισμά του καλεί το υπουργείο Υγείας να επαναφέρει στην κανονική λειτουργία το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, με άμεση έκδοση απόφασης, επαναφοράς στο καθεστώς των 24ωρων γενικών εφημεριών, όπως ίσχυε μέχρι τις 7/1/2022, και να αποκαταστήσει άμεσα τη λειτουργία όλων των τμημάτων ζωτικής σημασίας του Γ/Ν «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ».

Ειδικότερα στο ψήφισμα αναφορικά με το Παίδων Πεντέλης επισημαίνει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως:

1) Είναι το μόνο που προσφέρει παιδιατρική περίθαλψη στα παιδιά της Αν Αττικής και του Β. Τομέα, περιοχών με 26 Δήμους και πληθυσμό 1,2 εκ. κατοίκους (περίπου 5.000 περιστατικά τον μήνα), όπου με την εν λόγω απόφαση ο όγκος των περιστατικών αυτών θα αναγκάζεται να συμπιέζεται στα υπόλοιπα δυο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και είναι ήδη επιβαρυμένα, λόγω της πανδημίας

2) Λειτουργεί επί χρόνια, καθημερινά 8:00-14:30 και σε 24ωρη εφημερία Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, και παρά την υποστελέχωση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στα καθήκοντα του ιδιαίτερα δε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

3) Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη που ανήκει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και οι εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού καλύπτονται από τις υφιστάμενες Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας στην ευρύτερη περιοχή

4) Λειτουργούσε ήδη ως εμβολιαστικό κέντρο με 4 γραμμές εμβολιασμού χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με τις εφημερίες του. Είναι λογικό οι όποιες επιπλέον γραμμές εμβολιασμού να δημιουργηθούν αναλογικά και στα 3 παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής καθώς και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σε ό,τι αφορά το Γ/Ν «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ», τονίζεται πως εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αττική ως Γενικό Νοσοκομείο και με την απόφαση να γίνει αποκλειστικά νοσοκομείο περιστατικών Covid-19, ουσιαστικά παροπλίστηκε, με αποτέλεσμα να αφήνονται εκατοντάδες άνθρωποι αβοήθητοι από τα υπόλοιπα -εκτός Covid – αλλά εξίσου ζωτικής σημασίας θέματα υγείας.