Τσουχτερό κρύο αλλά και βελτίωση από την άποψη φαινομένων θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Πέμπτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα την πιο κρύα της εβδομάδας. Θα παραμείνουν οι ενισχυμένοι βοριάδες, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -9 το πρωί στη βόρεια Μακεδονία και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα γύρω στο 0 με 4 βαθμούς. Στη Βόρεια Ελλάδα η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα περισσότερα ορεινά δεν θα ξεπεράσει το 0, σε πεδινά και παραθαλάσσια τους 5-6 βαθμούς. 10-11 στα δυτικά, 6 στα ηπειρωτικά.

Στους 2-6 βαθμούς η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μέχρι 6 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει λιακάδα, αλλά ο παγετός τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρός με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν από βόρεια Στερεά μέχρι Μακεδονία και Θράκη.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Οι νέες ψυχρές αέριες μάζες

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, είχαμε μια ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης το τελευταίο 24ωρο και θα έχουμε κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Τα απομεινάρια της την Παρασκευή θα κινηθούν προς ανατολική Μεσόγειο και Τουρκία και από βόρεια βορειοδυτικά θα αρχίσει να μαλακώνει ο καιρός.

Το Σάββατο θα μας αποχαιρετήσουν πρόσκαιρα οι μάζες πολικής προέλευσης, αλλά νέες ψυχρότερες αέριες μαζές καραδοκούν από τη Μαύρη Θάλασσα για να ξεχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τα κεντρικά ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και δεν αποκλείεται να φέρουν χιόνι μικρής διάρκειας.

Υποχωρούν ξανά οι αέριες μάζες προς ανατολικά και την Κυριακή θα γίνει πιο μαλακός ο καιρός.

Μια νέα κρύα μάζα οργανώνεται στη βορειοανατολική Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη ενδέχεται να φτάσει προς βαλκάνια και να περάσει πάνω από τη χώρα μας ρίχνοντας αισθητά κατά πάσα πιθανότητα τη θερμοκρασία.