Έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, όμως την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος σε όλη τη χώρα.

Αύριο Τετάρτη από τη Θράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα θα έχουμε τον κύριο όγκο των φαινομένων, τη μερίδα του λέοντος από πλευρά βροχοπτώσεων οι οποίες όμως θέλουν προσοχή γιατί θα έχουν κατά διαστήματα έντονο χαρακτήρα. Σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το πρωί της Τετάρτης με μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Το απόγευμα της Τετάρτης παρατηρείται εμμονή βροχοπτώσεων στην περιοχή της Θράκης αλλά και άστατο καιρό από τη Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο και στο Καρπάθιο, με τα φαινόμενα να εντείνονται το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι άστατος ο καιρός, με διάσπαρτες βορχές, ενώ σε κεντρική και βόρεια χώρα θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις πάνω από 1500 μέτρα υψόμετρο. Στην Αττική αναμένονται διάσπαρτες μπόρες.

Την Πέμπτη οι βροχές προς το βράδυ θα περιοριστούν γύρω από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ καλυτερεύει ο καιρός από το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα. Στροφή των ανέμων σε βοριά που θα ρίξουν πρόσκαιρα τη θερμοκρασία.

«Ανοιξιάτικες συνθήκες»

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, εκτός από κάποια φαινόμενα στην Κρήτη. Η ημέρα θα κυλήσει με πολύ καλές συνθήκες, σχεδόν ανοιξιάτικες, με πολύ λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια, με αισθητή άνοδο της θεμοκρασίας, που θα φτάσει τους 18, 19 βαθμούς ακόμα και τους 20 βαθμούς τοπικά. Ηλιοφάνεια παντού θα έχουμε και την Κυριακή. Ωστόσο θα κυριαρχήσει βοριάς στην ανατολική Ελλάδα που θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

– Θα'ναι, σαν να μπαίνει ή άνοιξη την… πρωτοχρονιά! ☀️☀️🌅- Προσοχή το επόμενο 24ωρο σε Θράκη-νησιά ανατολικού…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, December 28, 2021

Θα λάβουμε θερμή αέρια μάζα από την Ευρώπη την Πρωτοχρονιά, όμως ψυχρότερες αέριες μάζες θα ρίξουν σταδιακά τη θερμοκρασία από την Κυριακή κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες: