Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέφερε πως τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 10.000 την ημέρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης, αν τα πράγματα χειροτερέψουν με τον κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα και θα επικρατήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.000 και να φτάσουν περί τα 10.000.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επεσήμανε, επίσης, ότι «όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό. Οι εμβολιασμένοι, όμως, θα προστατευθούν από νοσηλεία», σημειώνοντας ότι: «Φαίνεται από πολλές μελέτες ότι έχει μειωμένη νοσηρότητα και μειωμένη σοβαρότητα νόσου. Κυμαίνεται από 50% και πάνω, αλλά αυτό το 50% εξουδετερώνεται με την αυξημένη μεταδοτικότητα. Δηλαδή, αν έχω διπλάσια μεταδοτικότητα, το τελικό αποτέλεσμα στις νοσηλείες θα είναι το ίδιο.» 

Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, ανέφερε ότι τα κέντρα διασκέδασης είναι τα πρώτα στα οποία θα ληφθούν μέτρα. Μπορεί να περιοριστεί το ωράριο, αλλά μπορεί να κλείσουν και τελείως, αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέτρο του lockdown, είπε ότι δε μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. «Δεν είναι σωστή λύση το lockdown», επεσήμανε.