Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, που οργανώνει η Τεχνόπολη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Λυκαβηττό. Πρόκειται για μια συναυλία με τον Σάκη Ρουβά, χωρίς κοινό που θα έχει διάρκεια 17 λεπτών και θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και δημοτικές παρατάξεις του δήμου Αθηναίων αναφέρουν πως η εκδήλωση κόστισε πάνω από 210.000 ευρώ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την ακύρωσή της. Η πλευρά του Δήμου Αθηναίων απάντησε στις αντιδράσεις κάνοντας και σχετική ενημέρωση για το κόστος της εκδήλωσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθεί η προκλητική φιέστα

«Σε μια συγκυρία πολλαπλής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με την πανδημία να επελαύνει, την ακρίβεια να καλπάζει, τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να γονατίζουν τα νοικοκυριά, ο δήμαρχος της Αθήνας προκαλεί άλλη μία φορά», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Τμήμα Πολιτισμού και ο Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά τους αποτυχημένους Μεγάλους Περιπάτους με φοίνικες στις ζαρντινιέρες, που θα μετέτρεπαν την Αθήνα σε όαση, στήνει σκηνικό Βερσαλλιών, στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, με κρυστάλλινους πολυελαίους και βελούδινες κουρτίνες», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Δεν θα σχολιάζαμε την παρωχημένη 80’s αισθητική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής, εάν δεν συνοδεύονταν από ένα όργιο σπατάλης. Για ένα one man show 17 λεπτών γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος, μέσω της Τεχνόπολης δαπανά 211.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση».

«Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να ακυρώσει άμεσα την προκλητική φιέστα», καταλήγει.

Πυρά και από τις δημοτικές παρατάξεις

Η εκδήλωση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας. έχει προκαλέσει η εκδήλωση που αποφάσισε να διοργανώσει παραμονή Πρωτοχρονιάς, η «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων. «Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών» και «σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά» τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα κοστίσει 211.000 ευρώ και θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ. Επίσης με δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, κατηγορεί μεταξύ άλλων τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιεί «τον Δήμο Αθηναίων για τη δική του προβολή. Όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτι που “πουλάει” στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους».

*Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση του δήμου Αθηναίων στον Λυκαβηττό την πρωτοχρονιά του 2021