Στις μέρες μας ακούμε συνεχώς για πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και καταποντισμούς. Ζούμε σε μια εποχή που οι συζητήσεις για την λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του πλανήτη. Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί άνθρωποι να υποφέρουν από αφόρητο στρες, αγωνία, ακόμα και κατάθλιψη, και μόνο στην σκέψη των αμέτρητων φυσικών καταστροφών που πλήττουν όλο τον κόσμο. 

Μια ελπίδα, όμως, γεννιέται, όταν άνθρωποι τολμούν να συνδυάσουν την περιβαλλοντική ανησυχία με την δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα. Ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία φωλιάζει στην ψυχή όταν τέτοιοι άνθρωποι τολμούν να κάνουν στην χώρα μας μια ιδέα τους πράξη. Σε αυτούς εντάσσονται η Μιρέλλα και Νικόλ Μισφούτ που ίδρυσαν την ελληνική εταιρεία MiNiMiS. 

Πώς ακριβώς βοηθάει αυτή η εταιρεία το περιβάλλον; Οι δύο αδερφές χρησιμοποιούν ως βασικό υλικό για την δημιουργία κοσμημάτων, που φτιάχνουν οι ίδιες, απορρίμματα γυαλιού και γυάλινων μπουκαλιών. 

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η Μιρέλλα και η Νικόλ αντιλήφθηκαν την αδυναμία των αρχών στον τόπο τους, την Κέρκυρα, να συλλέξουν και να διαχειριστούν τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Βασικός προβληματισμός των δύο αδερφών ήταν και το εργοστάσιο επεξεργασίας γυαλιού, Corfu Glass, που ανήκει στην οικογένειά τους, καθώς τα απορρίμματα του εργοστασίου κατέληγαν σε χωματερές, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση. 

Τότε, λοιπόν, οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Συλλέγοντας μεγάλο μέρος των γυάλινων μπουκαλιών που πετάγονταν σε όλη την Κέρκυρα αλλά και τα απορρίμματα του οικογενειακού εργοστασίου, άρχισαν να επεξεργάζονται το γυαλί και να το μεταμορφώνουν σε πανέμορφα και εντυπωσιακά κοσμήματα και αντικείμενα. 

Τα χειροποίητα κοσμήματα από ανακυκλωμένο γυαλί από το Minimis ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα κοσμήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω, γιατί, πέρα από τα εντυπωσιακά σχέδια, όλες οι δημιουργίες είναι διαθέσιμες σε έξι μοναδικά χρώματα: “το μπλε του ουρανού, το τυρκουάζ της θάλασσας του Ιονίου, το πράσινο της φύσης, το καφέ της Γης, το λαδί των φύλλων της ελιάς και το διάφανο χρώμα του αέρα.” Η επιλογή ανάμεσα στα μαγευτικά αυτά χρώματα μπορεί να γίνει πιο εύκολη αν επισκεφτείς το φυσικό κατάστημα στην Κέρκυρα και αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις τι αύρα αποπνέει το κάθε χρώμα. 

Παράλληλα με την αντιστοίχιση του χρώματος με την δική σου προσωπικότητα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων, ώστε να μπορείς να είσαι κομψή και εκθαμβωτική σε κάθε επίσημη και σημαντική στιγμή, όπως σε ένα ρεβεγιόν, έναν γάμο, μια επέτειο, ή μια γιορτή. Βέβαια, ακόμα και για τις πιο ανεπίσημες, καθημερινές σου εμφανίσεις, έχεις άπειρες επιλογές από τα προσφερόμενα προϊόντα του MiNiMiS. Για παράδειγμα, ένα πρωτότυπο κολιέ από το MiNiMiS μπορεί να είναι η λύση που έψαχνες στο πώς να φορέσεις το αγαπημένο σου τζιν πουκάμισο.

Πολλές επιλογές για κοσμήματα υπάρχουν και για τους άντρες φίλους, που τους νοιάζει να είναι προσεγμένοι και περιποιημένοι όσον αφορά το ντύσιμο και το στυλ τους. 

Το MiNiMiS, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα κοσμήματα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε χρήσιμα και επίσης χειροποίητα αντικείμενα, όπως γούρια, Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασχαλινές λαμπάδες.
Ό,τι και αν είναι αυτό που ψάχνεις, αν επισκεφτείς το MiNiMiS σίγουρα θα βρεις αυτό που ζητούσες. Ή μπορεί και να βρεις κάτι που δεν ήξερες καν ότι χρειάζεσαι. Αν δεν είσαι στην Κέρκυρα, μην ανησυχείς καθόλου, γιατί μπορείς να δεις όλα τα προϊόντα και να αγοράσεις ό,τι λαχταράει η ψυχή σου απλά πληκτρολογώντας minimis.shop .