Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ένας ιερέας στα Κανάλια Μαγνησίας στέλνει sms στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αλλά και με θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα, ο Μητρόπολης Δημητριάδος ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναμένεται να αποστείλει τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο σε όλους τους ιερείς της με αφορμή την υπόθεση αυτή.

Οι πληροφορίες έγιναν γνωστές από πιστούς, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την ενέργεια αυτή του ιερέα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (στη δικαιοσύνη η υπόθεση για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάντιο, ο τελευταίος είπε ότι «η υπόθεσε αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι για τα κανάλια» και ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημέρες εγκύκλιο (2η κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων. Δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία, ωστόσο η καθημερινή διακίνηση τέτοιων άρθρων όχι μόνο δεν βοηθάει στην αυξημένη θνητότητα που καταγράφεται στην Μαγνησία, τουναντίον προκύπτουν ευθύνες για την ανεύθυνη, το λιγότερο, αν όχι επικίνδυνη στάση που υιοθετεί.

Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, δεδομένου ότι τα Κανάλια ανήκουν στον συγκεκριμένο Δήμο, ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας είπε δεν γνώριζε κάτι και δεν είχε πέσει στην αντίληψή του ή δεν του είχαν διαμαρτυρηθεί κάτοικοι της περιοχής.