«Πνίγονται» περιοχές στις Σέρρες

Ο κάμπος του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας έχει γίνει απέραντη λίμνη


ΕΛΛΑΔΑ
10:36
31/03/2015
«Πνίγονται» περιοχές στις Σέρρες
loading

Σε έξαρση βρίσκεται το πλημμυρικό φαινόμενο στον δήμο Βισαλτίας, με τα νερά στου Στρυμόνα να «πνίγουν» αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να έχουν μετατρέψει τον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας σε μία απέραντη λίμνη.

Την ίδια ώρα, σε κίνδυνο παραμένει κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, στον Αχινό, ο ιδιοκτήτης της οποίας, παρά τις συστάσεις από την αστυνομία και την αρμόδια δημοτική αρχή, δεν έχει απομακρύνει τα περίπου 300 ζώα, επικαλούμενος αδυναμία να το κάνει.

«Θα πάμε με την πυροσβεστική στην κτηνοτροφική μονάδα, για να δούμε, αν μπορέσουμε να μεταφέρουμε κάποια ζώα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου.

Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα, οι εργασίες για τα αναχώματα συνεχίζονται προκειμένου να προστατευτούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Στόικο, ενώ η στάθμη των νερών στα πλημμυρισμένα χωράφια είναι ανεβασμένη.

Στην Κερκίνη, η κατάσταση -μέχρι στιγμής- παραμένει σταθερή, με τη στάθμη του νερού στη λίμνη να παραμένει στο «κόκκινο» μεν, χωρίς θεαματική αύξηση δε, καθώς τα ανοιχτά θυροφράγματα "διώχνουν" το νερό που έρχεται από τη Βουλγαρία.

«Σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις, η στάθμη της λίμνης παρουσιάζει σταθερότητα και μικρή πτώση δύο εκατοστών, φτάνοντας τα 36,15 μέτρα» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Σερρών Κωνσταντίνος Στέφος.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής θα έχουν συναντήσεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει