Μεταξύ των κορυφαίων 100 φωτογραφιών του 2021 από το περιοδικό Time, βρίσκεται η συγκλονιστική φωτογραφία από τις φωτιές που κατέκαψαν την Εύβοια τον Αύγουστο και δείχνει την 81χρονη κυρία Παναγιώτα σε μία στιγμή απόγνωσης.

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το πρακτορείο SOOC δείχνει τον πόνο και την απόγνωση της ηλικιωμένης γυναίκας από τις Γούβες Ευβοίας, όταν οι φλόγες πλησίασαν το σπίτι της.

Το στιγμιότυπο, που είχε και τότε κάνει τον γύρο του κόσμου, δείχνει την κυρία Παναγιώτα με το ένα χέρι της στο στήθος και το άλλο να κρατά μια τσάντα με τα υπάρχοντά της.

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει η κ. Παναγιώτα – «Θόλωσε το μυαλό μου»

«Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε. Γιατί όταν βλέπεις αυτά πώς να έχεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε. Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω, ήρθε με πήρε η Αστυνομία και με πήγε στο Κέντρο Υγείας», είχε πει τότε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Παναγιώτα.

Η 81χρονη δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, αλλά οι Γούβες θεωρεί ότι είναι ο τόπος της. «Είμαι απογοητευμένη. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι. Μαζεύτηκαν πολλά παιδιά από το χωριό και έτσι γλύτωσαν τα σπίτια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.