Ένταση επικράτησε πριν από λίγα λεπτά μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας στην εστίαση.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τα λουλουδάδικα δίπλα στη Βουλή. Εκεί εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από τους διαδηλωτές και να σημειωθεί ένταση.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν για λίγη ώρα και οι πρώτοι παρέμειναν στο σημείο για κάποια ώρα, καταγγέλλοντας την αστυνομία ότι τους έκλεινε τον δρόμο.

Αφού τελικά του απαγορεύτηκε να φτάσουν στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου, οι διαδηλωτές πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παραδώσουν εκεί τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η πανδημία. Στις 12:00 αντιπροσωπεία του κλάδου θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαδηλωτές πήγαν στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.