Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τον φωτορεπόρτερ Ορέστη Παναγιώτου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έντασης στην κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών στη λεωφόρο Κηφισίας στις 5 Νοεμβρίου. Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «διαμαρτύρεται έντονα για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Ορέστη Παναγιώτου».

Όπως αναφέρει: «Ο συνάδελφος, ο οποίος κάλυπτε τη συγκέντρωση των εποχικών πυροσβεστών, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του μετά τη ρίψη χημικών και νερού από αστυνομικές δυνάμεις κατά την προσπάθεια καταστολής της συγκέντρωσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν θα επηρεάσει ούτε θα κάμψει την άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης. Διότι μόνο με την ανεμπόδιστη άσκηση της δημοσιογραφίας κατοχυρώνεται η Δημοκρατία».

Σημειώνεται ότι στην ίδια συγκέντρωση τραυματίστηκε στο χέρι ένας εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργείο. Και για τους δύο τραυματισμούς έχει διαταχθεί διοικητική διερεύνηση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.