O 26χρονος ράφτης Αλίγιου Να Ιντρίς συνελήφθη από την ισλαμική αστυνομία, Χισμπάχ, στην πολιτεία Κάνο της Νιγηρίας. Ο νεαρός άνδρας έγινε trending topic στα social media το περασμένο σαββατοκύριακο καθώς ήθελε να πουλήσει τον εαυτό του για να ξεφύγει από τη φτώχεια. Μάλιστα, περιφερόταν στους δρόμους του Κάνο με μια πινακίδα γύρω από τον λαιμό του που ανέφερε την τιμή του και τα στοιχεία επικοινωνίας. Οι συμπολίτες του τον τράβηξαν φωτογραφίες κι έδωσαν έκταση στην υπόθεσή του.

Ο Αρχηγός της Χισμπάχ, Χαρούν Ιμπν Σίνα, επιβεβαίωσε στο «BBC» πως όντως συνέλαβαν το νεαρό άνδρα, προσθέτοντας πως οι πράξεις του Αλίγιου Να Ιντρίς απαγορεύονται. «Ναι, τον συλλάβαμε την Τρίτη (26/10) και πέρασε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό που έκανε απαγορεύεται από το Ισλάμ. Δεν μπορείς να επιχειρήσεις να πουλήσεις τον εαυτό σου ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεσαι ή τις συγκυρίες που επηρεάζουν τη ζωή σου».

Ο Αλίγιου Να Ιντρίς, πριν από τη σύλληψή του μιλούσε σε τοπικά ΜΜΕ. Ανέφερε πως βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου πήρε την απόφαση να βάλει στον εαυτό του τιμή 20 εκατομμυρίων νάιρα, σχεδόν 41.500 ευρώ. Μάλιστα, ανέφερε πως θα υπηρετούσε τον αγοραστή του με όλη του την καρδιά. Μάλιστα, ορισμένες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν κάτοικοι της χώρας που ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.

«Αυτός είναι ο λόγος. Η φτώχεια… Σχεδιάζω να δώσω στους γονείς μου τα μισά από τα χρήματα που θα πάρω από την πώλησή μου. Έπειτα θα πληρώσω πέντε εκατομμύρια νάιρα φόρους στην κυβέρνηση, άλλα δύο εκατομμύρια νάιρα σε όποιον με βοηθήσει να βρω αγοραστή και τα υπόλοιπα θα τα κρατήσω για μένα», είπε πριν τη σύλληψή του από τις αρχές.