Καλός θα είναι ο καιρός και χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο. Έτσι, το τετραήμερο (που για πολλούς) ακολουθεί θα χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια και απουσία βροχών, εκτός από μια και μόνο περιοχή- την Κρήτη.

«Δεν αναμένουμε κάτι ιδιαίτερο μέχρι την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος στο Newsbeast και συμπληρώνει: «Η γενική εικόνα θα είναι αυτή του καλού καιρού με ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα (σε δυτική και ανατολική Μακεδονία) οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές και θα επικρατεί ομίχλη. Θα χρειάζεται δηλαδή προσοχή στον στην κίνηση των οχημάτων».

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βοριάδες καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών κάτι που αυξάνει την αίσθηση της ψύχρας. Οι βοριάδες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 31/10 και θα είναι σταθερά στα 6 μποφόρ και τοπικά και στα 7 μποφόρ.

«Γενικότερα μιλώντας, αυτές τις ημέρες, η θερμοκρασία είναι περίπου 2 βαθμούς πιο χαμηλή από τα συνηθισμένα επίπεδα της εποχής λέει ο κος Λαγουβάρδος και φέρνει το παράδειγμα των θερμοκρασιώνπου σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Νευροκόπι- 2,1 βαθμοί Κελσίου, Κοιλάδα Κοζάνης -2, 9, Πτολεμαΐδα -2, 6, Βαρικό Φλώρινας -3,3. Αύριο, 28η Οκτωβρίου, στην Αττική η μέγιστη τιμή τη θερμοκρασίας αναμένεται να είναι οι 17 βαθμοί κελσίου.

«Το κρύο θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου όταν και ο καιρός φαίνεται να αλλάζει. Οι βοριάδες θα γίνουν νοτιάδες, η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά αλλά απ’ ότι φαίνεται θα ξεκινήσει εβδομάδα βροχών» καταλήγει ο κος Λαγουβάρδος.

Η εξαίρεση της Κρήτης

Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη οπού βροχές σημειώνονται ήδη και σύμφωνα με τον κο Λαγουβάρδο θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή τουλάχιστον. Αιτία, το βαρομετρικό χαμηλό που πλήττει με σφοδρότητα την νότια Ιταλία. Όπως σημειώνει ο κος Λαγουβάρδος: «Πρόκειται για ένα σύστημα που ίσως και να προκαλέσει εκπλήξεις αν κινηθεί απρόβλεπτα και αλλάξει τροχιά. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να σημειωθούν κάποια ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες. Παρατηρούμε προσεχτικά την κίνηση αυτού του συστήματος».