Ώρες αγωνίας ζει για ακόμη μία φορά η Βόρεια Εύβοια, καθώς μετά τις φωτιές του καλοκαιριού δοκιμάζεται από τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Αθηνά.

Δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και κόπηκαν στα δύο, η άσφαλτος έχει καταλήξει στη θάλασσα, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στην περιοχή του Μαντουδίου.

Αποστολή στη Βόρεια Εύβοια: Δήμητρα Τριανταφύλλου, Γιάννης Κέμμος

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία στο Newsbeast του. κ. Βασίλη Γαζέτη, εργαζόμενου στις αντιπλημμυρικές εργασίες στην Αγία Άννα.

«Στις 03.00 είχε ήδη μπει το νερό εδώ στο ισόγειο στους 50 πόντους. Είχε χώμα, λάσπη, κακό, μπήκε νερό και μέσα στα αυτοκίνητα μας, λίγο ακόμα και το αυτοκίνητο θα το βρίσκαμε στην θάλασσα. Ήρθε η Πυροσβεστική και τα μάζεψε. Έβρεχε από χθες το απόγευμα στις 17.00, μια σταμάταγε, μια ξεκίναγε. Το βράδυ δεν καταλαβαίνεις όμως τι γίνεται. Ακούσαμε κάτι μπαμ μπαμ και βγήκαμε έξω και είδαμε ότι είχε κοπεί ο δρόμος. Ο θεός μας φύλαξε.

Ο κος Γαζίδης πάντως λέει πως το συνεργείο που ξεκίνησε τη δουλειά στα κορμοδέματα, – μια τεχνική όπου καμένοι κορμοί τοποθετούνται σε οριζόντια σειρά για να δίνουν μια γρήγορη πρώτη ανάσχεση στα νερά που κατεβαίνουν – δουλεύει εδώ και μόνο δύο ημέρες.

«Ήρθαμε εδώ πριν από μία εβδομάδα και πιάσαμε δουλειά πριν από δύο ημέρες.Είμαστε εργάτες από συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα- Λάρισα, Χαλκιδική, Τρίκαλα, Πιερία».

Σημειώνουμε ότι υπεύθυνα για τη δουλειά στα κορμοδέματα είναι τα δασαρχεία τα οποία διαμοιράζουν τη δουλειά σε συνεταιρισμούς εργατών που ξέρουν να δουλεύουν μέσα στα δάση, από όλη την Ελλάδα