Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το όριο ύψους 1,65 στις γυναίκες και 1.70 μ. στους άνδρες για να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίνοντας αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση του 2007, που προβλέπει ως αναγκαίο προσόν το όριο ύψους, αποφάνθηκε πως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για τους υποψήφιους.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει υποψήφια στο διαγωνισμό δοκίμων Λιμενοφυλάκων η οποία αποκλείστηκε λόγω ύψους.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση τους (1363/2021) αναφέρουν ότι η διάκριση αυτή, «αντιβαίνει τόσο στο ενωσιακό δίκαιο, όσο και στις συνταγματικές αρχές περί ισότητας των φύλων, αξιοκρατίας και αναλογικότητας, δεδομένου ότι δεν αιτιολογείται αντικειμενικώς ως προς την προσφορότητα και αναγκαιότητα του συγκεκριμένου ελαχίστου ορίου, η δε άσκηση της ευρείας, κατ’ αρχήν, ευχέρειας του κανονιστικού νομοθέτη προς θέσπιση των αναγκαίων προσόντων των υποψηφίων λιμενοφυλάκων υπερέβη εν προκειμένω, ενόψει των αλλεπαλλήλων και άνευ αποχρώντος λόγου αυξομειώσεων των προβλεπομένων ελαχίστων ορίων αναστήματος, το αναγκαίο μέτρο και τα τιθέμενα με τις ως άνω υπερνομοθετικές διατάξεις και αρχές όρια».