Στη θέση τους παραμένουν ακόμα ετοιμόρροπα κτίρια στη Σάμο, μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έγινε τον Οκτώβριο του 2020, με δύο νεκρά παιδιά.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παγώνδα παιρνάνε δίπλα από αυτά τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται στη διαδρομή προς το σχολείο τους και έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, θέτοντας τα παιδιά σε μεγάλο κίνδυνο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο δημοτικό σχολείο Παγώνδα, κ. Αναστάσιος Αστερινός.

«Τα παιδιά, ενώ υπάρχει δρόμος για να τα φέρει το λεωφορείο, επειδή και αυτός έχει πρόβλημα και δεν έχει φτιαχτεί, αφήνονται στην πλατεία του χωριού, και μετά ανεβαίνουν 400 μέτρα ανηφορικό δρόμο, ανάμεσα από ετοιμόρροπα κτίρια», περιέγραψε ο κ. Αστερινός.

«Στο σχολείο υπάρχει ρωγμή στο μαντρότοιχο, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια στη διαδρομή προς αυτό είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σχολείο φιλοξενεί 45 παιδιά. Ζητάμε να μας βοηθήσουν να φτιαχτεί ο πάνω δρόμος, ή να μετακινηθούν τα παιδιά κάπου αλλού, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα, γιατί κινδυνεύουν», πρόσθεσε

Δείτε το βίντεο: