Μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της τραγωδίας με την πτώση του Τσέσνα στη θάλασσα κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου δίνουν μία νέα τροπή στην τραγωδία.

Όπως αναφέρει το samosvoice.gr και σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το μονοκινητήριο αεροσκάφος βρισκόταν σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος», όταν έγινε η έκρηξη πιθανόν στον κινητήρα με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια και να πέσει στη θάλασσα.

Οι δύο επιβάτες του Τσέσνα εντοπίστηκαν νεκροί. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Χάιφα του Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο.

Πτώση αεροσκάφους στη Σάμο: Το χρονικό της τραγωδίας

Το σκάφος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο το βράδυ της Δευτέρας 13/9.

Οι σοροί δύο ατόμων, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με το samos24.gr οι νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το τοπικό site ο χειριστής προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο αλλά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροσκάφος που ερχόταν από Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο δεν προσγειώθηκε κατά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και έπεσε στη θάλασσα. Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και διάφορα αντικείμενα.

Στο σημείο της συντριβής έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικό σκάφος και σκάφος της Frontex.

Τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν πάνω από το νησί, καθώς φαίνεται ότι αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο πριν την προσγείωση.