«Από όλα τα στοιχειά της δικογραφίας προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας πως σκοπός της δράστριας ήταν να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας» τονίζει ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της τον περασμένο Μάιο στην Καλλιθέα.

Της Δημητρας Τριανταφύλλου

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δίκης, ο κ. Λύτρας δηλώνει στο Newsbeast ότι ο σκοπός της 36χρονης κατηγορουμένης ήταν αναμφισβήτητα να σκοτώσει την Ιωάννα. «Αυτό προκύπτει κατ’ αρχάς από τη μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού την οποία χρησιμοποίησε αλλά και από την υψηλή πυκνότητα της δραστικής ουσίας μέσα σε αυτό το υγρό η οποία έφτανε το 99%» εξηγεί.

«Επίσης, από τον υπολογιστή της, τον οποίο κατάσχεσε η αστυνομία φαίνονται οι πολλές αναζητήσεις που έκανε για την οργάνωση της εγκληματικής της πράξης και τους διαφορετικούς τρόπους που αναζητούσε για να σκοτώσει την Ιωάννα. Μερικές από τι αναζητήσεις είχαν τίτλο: “Πως να σκοτώσετε με ένεση με αέρα” αλλά και “δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται”. Υπήρχαν και άλλες παρόμοιες αναζητήσεις» συμπληρώνει ο κ. Λύτρας.

Όσον αφορά στην ύπαρξη συνεργού, ο συνήγορος της Ιωάννας υποστηρίζει ότι εκείνος πιστεύει ότι η 36χρονη δράστις δεν έδρασε μόνη της. «Πιστεύω ότι για την πράξη της είχε συνεργό. Αυτό που θέλουμε να δούμε ενόψει και του δικαστηρίου είναι αν και ποιος τη βοηθούσε να προμηθευτεί το υγρό αλλά και ποιος τη βοηθούσε στο κομμάτι των παρακολουθήσεων. Ήταν ένας; Πολλοί;» λέει χαρακτηριστικά.

Όσοι για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ιωάννα στο προφίλ της στο Instagram και στις οποίες φαίνεται το καμένο πρόσωπό της και το χέρι της μετά την επίθεση με το βιτριόλι, ο κ Λύτρας εξηγεί ότι τις ανέβασε «για να δείξει τη σαφή πρόθεση της κατηγορούμενης να της αφαιρέσει τη ζωή».