Επί πολύ ώρα προσπάθησαν τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν την περιοχή Λιβάδι στον Κρουσώνα Ηρακλείου, που είναι αποκλεισμένη από το χιόνι, προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν σε μια γυναίκα τη φαρμακευτική της αγωγή. Δυνατότητα διάνοιξης του δρόμου δεν υπάρχει καθώς το χιόνι έχει φτάσει τα 2,5 μέτρα.

Έτσι, σύμφωνα με το flashnews.gr , οι άνδρες της ΕΜΑΚ επεχείρησαν από το μεσημέρι να ανέβουν μέσα στο χιόνι και την κακοκαιρία και να φτάσουν το καταφύγιο όπου βρίσκεται η γυναίκα.

Δυστυχώς, όμως η κακοκαιρία και η θύελλα που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα στην περιοχή έκανε εξαιρετικά επικίνδυνη για τους ίδιους τους διασώστες τη συνέχιση της ανάβασης.

Ήρθαν λοιπόν σε επικοινωνία με τη γυναίκα καθώς και με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και αποφασίστηκε για απόψε να επιστρέψουν πίσω σώοι και να επιχειρήσουν ξανά αύριο το πρωί.

Να σημειώσουμε, ότι η γυναίκα βρίσκεται ασφαλής στον ξενώνα με άλλους ανθρώπους με τους οποίους είχε πάει εκδρομή. Ο χιονιάς ωστόσο τους εγκλώβισε με αποτέλεσμα η γυναίκα να χρειάζεται να λάβει τη φαρμακευτική αγωγή την οποία δεν πήρε μαζί της.