Λόγω υποθερμίας κατέληξε ο Έλληνας επιβάτης, Γιώργος Δούλης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, καθώς έπεσε στη θάλασσα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Η σύζυγός του νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της περιοχής και στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο με τις πρώτες μαρτυρίες της, το οποίο προέβαλε και η ελληνική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με ερασιτεχνικό βίντεο που προέβαλε η ιταλική κρατική τηλεόραση, η κ. Δούλη μιλώντας στα ιταλικά ανέφερε ότι η ίδια αντελήφθη πρώτη ότι κάτι δεν πάει καλά, από την μυρωδιά που γέμισε την καμπίνα όπου βρισκόταν, μαζί με τον σύζυγό της.

«Ο άντρας μου κοιμόταν, όταν μύρισε τον καπνό από την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο πλοίο, στο πίσω μέρος. Μπροστά δεν είχε φωτιά», όπως είπε, στο βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Όταν βγήκαν από την καμπίνα τους, επικρατούσε χαοτική κατάσταση, όπως είπε, μία «καταστροφή, ο κόσμος δεν ήξερε που να πάει».

Η αρχή του τέλους ήρθε όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε «βαρελάκι», το σωστικό μέσο που φουσκώνει αυτόματα με την πτώση του στη θάλασσα.