Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι φύλακες της Διεύθυνσης Δασών στα Χανιά όταν το πρωί της Κυριακής (15/8) διαπίστωσαν πως δυο τουρίστες, πήδηξαν πάνω από κιγκλιδώματα και εισήλθαν στο φαράγγι της Σαμαριάς, αγνοώντας όλες τις προειδοποιήσεις.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Ειδικότερα, να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο χώρο απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών λόγω των μέτρων που αφορούν όλες τις περιοχές Natura και τα δάση για προστασία έναντι ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φύλακες της Διεύθυνσης Δασών Χανίων που βρίσκονται στο φαράγγι εντόπισαν δύο τουρίστες να προχωρούν στο μονοπάτι, οι οποίοι νωρίς το πρωί είχαν πηδήξει πάνω από τα κάγκελα και την κλειστή πόρτα, στο Ξυλόσκαλο, αδιαφορώντας και για τις ενημερωτικές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες γλώσσες.

Αμέσως οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημέρωσαν την αστυνομία και τους οδήγησαν πίσω στην είσοδο του χώρου, ενώ αστυνομικοί τους επέβαλαν πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα.

Να σημειωθεί πάντως, ότι σήμερα ή αύριο αναμένονται εξελίξεις για το εάν θα ισχύει ή θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου στο φαράγγι της Σαμαριάς καθώς και το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει πως το φαράγγι φυλάσσεται επαρκώς.