Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στήθηκε νωρίτερα στις Ροβιές Ευβοίας ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους και να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά έκαψε πολλά σπίτια και οι ιδιοκτήτες τους παρακολουθούσαν ανήμποροι τους κόπους μιας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες.

Στον «αέρα» του Open, η δημοσιογράφος του δελτίου είδε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να μην έχει φύγει από το σπίτι του και έκανε κάθε προσπάθεια να τους μεταπείσει ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Γύγου συνομίλησε με το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά ο άντρας ήταν αμετάπειστος στο να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Την ίδια ώρα η εγγονή τους, η οποία παρακολουθούσε την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Open, βλέποντας τους παππούδες της να κινδυνεύουν, κάλεσε στο κανάλι σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους πείσει και η δημοσιογράφος έφερε σε επαφή την εγγονή με τη γιαγιά της ώστε να της μιλήσει, με την ηλικιωμένη να συνομιλεί με την εγγονή της, λέγοντάς της ότι εγώ είμαι από εδώ, «δεν μπορώ να φύγω».

Τελικά και με την παρέμβαση της αστυνομίας, οι δύο ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν.