Τίποτα δεν σε ξεδιψάει περισσότερο από ένα μπουκάλι νερό. Είτε πας εκδρομή, είτε είσαι στην προπόνηση, είτε απλά βγαίνεις για βόλτα, φροντίζεις πάντα να έχεις ένα μπουκαλάκι φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ μαζί σου. Με το ΖΑΓΟΡΙ είσαι σίγουρος ότι απολαμβάνεις υψηλής ποιότητας φυσικό μεταλλικό νερό, ενώ πλέον γνωρίζεις και ότι συμβάλλεις ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Και αυτό διότι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, αναγνωρίζει την αξία του νερού και γι’ αυτό θέτει ως προτεραιότητα της να προσφέρει στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας νερό. Εναρμονισμένη με τις ανάγκες τις εποχής και με υψηλό το κοινωνικό της αίσθημα, η εταιρεία βελτιώνει τις πρακτικές της, μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και συμβάλει με το δικό της τρόπο στην προστασία τους περιβάλλοντος.

Φυσικά, μέσα από τη ενίσχυση της πράσινης ταυτότητας της και την υπεύθυνη περιβαλλοντική της στάση, βοηθάει και όλους εμάς να γίνουμε συμμέτοχοι στη φροντίδα του περιβάλλοντος, μέχρι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα να γίνει ουδέτερο.  

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έκανε το πρώτο βήμα και μείωσε το νέο πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, γεγονός που αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Καταναλώνοντας λοιπόν έναν από τους κωδικούς της σειράς GO GREEN και της σειράς ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling, απολαμβάνουμε ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό, ενώ παράλληλα παίρνουμε μέρος στον αγώνα για την υπεύθυνη χρήση και ανακύκλωση του πλαστικού. Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται να μειώσει ακόμα περισσότερο την χρήση πλαστικού και  σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, να είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό υψηλής ποιότητα r-PET.

Οι ενέργειες για τη μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες δεν είναι όμως η μόνη πράσινη επένδυση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία έχει ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας και αιεφορίας που την καθιστά το ελληνικό green case study.  

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και κατ’ επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος, μειώνει συνεχώς το ενεργειακό της αποτύπωμα και ελαχιστοποιεί τις εκπομπές CO2. Μάλιστα, οι συνολικές ενέργειες της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση της χάρισαν το Πράσινο Πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε το 2020, προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Επιπροσθέτως, είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνη και στη μεταφορά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ με στόχο την μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα κατά 12% από το 2000 με τη χρήση του ιδιόκτητου στόλου φορτηγών της. Το 2020 εφάρμοσε τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 10% και το ανθρακικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς κατά περίπου 12% επιπλέον.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ κάνει την δέσμευσή της πράξη με πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και έχοντας στόχο να μετατραπεί σταδιακά σε μια ‘‘πράσινη’’ επιχείρηση. Οι αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας που την διέπουν είναι πλέον αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της εταιρείας και αντικατροπτρίζουν πλήρως του motto της «Το καλό το έχουμε μέσα μας».