Στην κάμερα του Νewsbeast μίλησε ο πατέρας της 6χρονης που έχασε τη ζωή της στο σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/7) στη Νίκαια, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση, όπου φορτηγό παρέσυρε το παιδί.

Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκε σοβαρά και ακόμη μία ανήλικη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανιψιά του τραγικού πατέρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, «η νταλίκα παραβίασε το κόκκινο και παρέσυρε τα παιδιά, σκότωσε την κόρη μου, και την ανιψιά μου, που είναι σοβαρά, έκανε εγχείρηση, από ό,τι έμαθα πάει καλά.

Με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου και έκλαιγε, μου λέει το “παιδί έφυγε”. “Τι έφυγε το παιδί, αφού πήγε για μπάνιο” της είπα, και μου λέει “έφυγε από τη ζωή”.

Παίρνω τηλέφωνο το 100 και λέω “η κόρη μου πήγε για μπάνιο, μήπως έγινε κανένα τροχαίο στην Κινέτα;”. Μου λένε “όχι, έγινε ένα τροχαίο στην Γρηγορίου Λαμπράκη”.

Ανεβαίνω τον δρόμο, βλέπω ένα ασθενοφόρο, και λέω “δε νομίζω να είναι το παιδί μου” – θα πήγαινα στην Εθνική Οδό να βρω το πούλμαν. Κι ήταν το παιδί μου…».

Σε ερώτηση σχετικά με τον οδηγό της νταλίκας, ο ίδιος δήλωσε αρχικά: «Εμείς οι Μανιάτες έχουμε μέσα μας την τρέλα, τη βεντέτα. Είπα αν με ακούει, αν με βλέπει ν’ αυτοκτονήσει μόνος του γιατί από πίσω υπάρχει πολύ πράγμα που κι αν πάει φυλακή δε γλυτώνει (…)». Στη συνέχεια, όμως, είπε: «Δε θα τον πειράξω, ό,τι και να του κάνω, εμένα το παιδί μου έφυγε. Το μόνο που θα κάνω είναι να δώσω τα όργανα του, σε άλλα παιδάκια, να είναι καλά (αυτά)…», κατέληξε.

Σημειώνεται πως τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την τροχαία Πειραιά, ενώ η αστυνομία εξετάζει και πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο για να διαπιστώσει τι συνέβη.