Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη χθες το απόγευμα μία ακόμα ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, τους ταμειακούς μηχανισμούς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

  • Σε κατάστημα γενικού εμπορίου συσκευών κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη πίνακα προσωπικού.
  • Σε κατάστημα λιανικού εμπορίου καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, διαπιστώθηκε μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης της φορολογικής ταμειακής μηχανής, ενώ βρέθηκε να απασχολείται και ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν ασφαλισμένος κατά παράβαση της εργατικής- ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν συνολικά 12 εργαζόμενοι, καθώς επίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε, επίσης, τις προηγούμενες ημέρες έλεγχο σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκαν να απασχολούνται 17 εργαζόμενοι, όμως δεν επεδείχθησαν ο Πίνακας Προσωπικού και το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίων Εργασίας και Υπερωριών κατά παράβαση της εργατικής- ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ και ΙΚΑ) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Επισημαίνεται ότι το σχετικό διοικητικό πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο ανέρχεται στις 10.500 ευρώ.