«Θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα της δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο». Αυτό είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με την επιφυλακτικότητα μερίδας πολιτών.

«Θα έπρεπε να είχε δείξει ευελιξία η Επιτροπή» είπε και επισήμανε ότι η αλλαγή εμβολίου ανάμεσα σε δυο δόσεις δεν προκαλεί προβλήματα.

Ερωτηθείς για τον αν θα χρειαστεί να κάνουμε και τρίτη δόση εμβολίου, απάντησε ότι «το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχουμε τρίτη» εκτός ίσως ειδικών περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα για ανοσοκατασταλμένα άτομα.

Στη συνέχεια ο κ. Μανωλόπουλος, αναφέρθηκε στο κίνημα των αντιεμβολιαστών και παρατήρησε ότι δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού των ελευθεριών η των δικαιωμάτων τους. Έφερε ως παράδειγμα έναν μεθυσμένο, στον οποίο δεν επιτρέπεται η οδήγηση όταν έχει πιει, λέγοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι αντίστοιχο γίνεται με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.