Ιερέας που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα ήταν ο 37χρονος που επιτέθηκε χθες (23.06) με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη σύμφωνα με τον πατέρα Νεκτάριο της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας.

«Ήταν συνέχεια προβληματικός. Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος. Είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία εδώ και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί το είχε διχάσει» είπε στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε πως η Μητρόπολη τού έδειξε κατανόηση και αγάπη, πως τον πήγε άλλου αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα. Όπως εξήγησε ο πατέρας Νεκτάριος ο 37χρονος εκβίαζε τον ιερέα που τον αντικατέστησε κατηγορώντας τον ότι αυτός φταίει που έχει γίνει αυτή η κατάσταση και απειλώντας τον μέσω τηλεφώνου μέχρι και με θάνατο.

Μονή Πετράκη: «Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός»

Ο πάτερ Νεκτάριο είπε ότι όταν άκουσαν για το περιστατικό στην Αθήνα κατευθείαν κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο παπά σημείωσε. Ανέφερε πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την Μητρόπολη και τον παρέπεμψαν στην Σύνοδο. «Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός. Έκανε το δευτεροβάθμιο και τώρα ήταν η εκδίκαση του δευτέρου δικαστηρίου για να επικυρώσει την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως γνώριζαν ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και πως στο σπίτι του στη Βέροια, όταν έφυγε, βρέθηκαν μέσα ναρκωτικά όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο κοινοτάρχης της περιοχής.

Μαρτυρίες μάλιστα λένε πως μια κυρία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της και κάποια στιγμή άρχισε να της φωνάζει, την έβρισε, χτύπησε την πόρτα της και προσπάθησε να την χτυπήσει με ένα καδρόνι ενώ αναφέρεται ότι είχε τσακωθεί και είχε δημιουργήσει επεισόδια και παλαιότερες χρονιές. «Αν δεν τον κλείσουν στο ψυχιατρείο να τον θεραπεύσουν πάλι τα ίδια θα κάνει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πατέρας Νεκτάριος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.