Μεγάλη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες με καύσωνα διαρκείας να βρίσκεται προ των πυλών σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στο Mega, ο καύσωνας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

«Ο καύσωνας θα διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, και όχι μέχρι την Κυριακή που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις» είπε συγκεκριμένα ο Γιάννης Καλλιάνος.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος υπογράμμισε ότι το επόμενο 8ήμερο θα επηρεαστούν ιδιαίτερα τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας.

Όπως υποστήριξε η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 41 – 42 ℃, ενώ η Αττική δεν θα περιλαμβάνεται στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι 39 – 40℃ προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η θαλάσσια αύρα θα λειτουργήσει θετικά για τις παράκτιες περιοχές, κατεβάζοντας την θερμοκρασία κατά 3 – 5 βαθμούς Κελσίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.