Το πράσινο φως άναψε το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό αφού τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του με πλειοδότη την εταιρία LAMDA του ομίλου Λάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου, το οποίο είχε μπλοκάρει στις αρχές Σεπτεμβρίου τη διαδικασία.

Η συζήτηση της υπόθεσης είχε γίνει στο τμήμα στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε ο αντεπίτροπος του 6ου τμήματος πρότεινε μεν να μην γίνουν δεκτές οι θέσεις περί αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία φυσικών προσώπων, όπως είχε κρίνει το Κλιμάκιο που αφορά το πρώτο σκέλος της απόφασης του Ζ’ Κλιμακίου, όμως χαρακτήρισε βάσιμες τις θέσεις των δικαστών περί παραβίασης της νομοθεσίας ως προς το σκέλος τροποποίησης των όρων της διαγωνιστικές διαδικασίας στο δεύτερο στάδιο.

Το δικαστήριο όμως θεώρησε πως πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας και ξεμπλόκαρε οριστικά με την απόφαση του την εξέλιξη της διαδικασίας.