Συνεχίζονται οι πιέσεις στο υπουργείο Υγείας από μερίδα των φαρμακοποιών σε σχέση με την διανομή των self test από τα φαρμακεία.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση στελεχών του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό  Σύλλογο καθώς εκπνέει η προθεσμία που έχουν δώσει οι φαρμακοποιοί στην κυβέρνηση για την συνέχιση της δωρεάν διανομής των αυτοδιαγνωστικών τεστ και μετά τις 19  Ιουνίου.

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής όπου μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το επιχείρημα της αναξιοπιστίας των self test και μάλιστα σε ποσοστό 90%.

Ωστόσο διαλλακτικός εμφανίζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καθώς  θεωρεί διασφαλισμένη τη διανομή των self test μέσω των φαρμακείων έως το τέλος του μήνα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr θεωρείται πολύ πιθανό να βρεθεί η χρυσή τομή και να συνεχιστεί κανονικά η διάθεση με την αιτιολογία ότι οι κοινωνικές ομάδες που θα πρέπει να λαμβάνουν τα self test είναι πλέον λιγότερες καθώς εξαιρούνται οι μαθητές, αλλά και στο άμεσο μέλλον όσοι θα έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, ενώ το μόνο που ζητούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι να μην διανέμονται δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία στους τουρίστες.