Πρεμιέρα έκαναν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε ένα μη λογοτεχνικό κείμενο, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική έκδοση ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας».

Στο Λογοτεχνικό κείμενο έπεσε το ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα» από την ποιητική συλλογή «Απριλίου ξανθίσματα».

Δείτε εδώ τα θέματα

Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία. Η ώρα προσέλευσης είναι στις 8:00 και η έναρξη των εξετάσεων στις 8:30.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.