Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Μακρή είπε ότι οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες, δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και το υπουργείο Παιδείας, με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία, θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας.

«Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση» είπε.

Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται αν υποψήφιοι νοσήσουν με κορονοϊό

Σε περίπτωση που ένα παιδί που έχει δώσει εξετάσεις βρεθεί εκ των υστέρων θετικό σε κρούσμα κορονοϊού, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορονοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», είπε η κ. Μακρή.

Αναφορικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή τόνισε: «Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή την στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό το θέμα δεν είναι ακόμη ώριμο».

Οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια η κ. Μακρή δήλωσε ότι έχει γίνει ήδη η προκήρυξη για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όσον αφορά στις καινοτομίες που έχει εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας η υφυπουργός επισήμανε στην ΕΡΤ: «Η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η δυνατότητα για το δεύτερο μηχανογραφικό. Δυνατότητα που δίνει στους υποψηφίους των δημόσιων ΙΕΚ να επιλέξουν κάποια από τις επαγγελματικές σχολές που έχουν αναβαθμιστεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε».

Η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές θα πληροφορηθούν με sms τη βαθμολογία τους και το τμήμα στο οποίο εισάγονται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.