Σοκάρει η καταγγελία βιασμού φαντάρου σε στρατόπεδο στην Ελλάδα, με εντολή λοχαγού, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση αφού τον είχαν ναρκώσει.

Ο 32χρονος (σήμερα) άνδρας κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη λέγοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον μηνυτή ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει με αποτέλεσμα να διατάξει τρεις στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας, όπως μετέδωσε το Mega.

O μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

Ο 32χρονος κατέθεσε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων, που όπως λέει ενεπλάκησαν στον βιασμό του και επικαλείται μαρτυρίες από τον υπεύθυνο του ιατρείου και δύο γυναικών επαγγελματιών οπλιτών που ήταν μάρτυρες, όταν ο αξιωματικός παραδέχθηκε την ηθική αυτουργία της πράξης.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας στρέφεται κατά του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή) τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση και δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».