Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο ΣΕΒ διοργανώνουν 45ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Skills for Export Readiness» για στελέχη επιχειρήσεων -μελών του ΣΕΒ. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 12/5/2021 παρακολουθούν 14 στελέχη από επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ σε διαφορετικούς κλάδους όπως βιομηχανία τσιμέντου, χάλυβα-σιδήρου, φαρμάκων και τροφίμων. 

Μιλώντας στην έναρξη του προγράμματος τόσο η Γενική Διευθύντρια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, κα Βίκυ Μπρανίκα, όσο και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος τόνισαν ότι η ενίσχυση της εξαγωγικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων συνδέεται άρρηκτα μεταξύ άλλων και με την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων.  

Στόχος του προγράμματος «Skills for Export Readiness» είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των στελεχών των επιχειρήσεων στις βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές του εξαγωγικού εμπορίου. Το πρόγραμμα έχει και πρακτική προσέγγιση καθώς κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Πλάνο Εξαγωγών μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος της επιχείρησής τους. Oι καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν. 

Οι γνώσεις που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες εμπλουτίζονται σημαντικά  και από την παρουσίαση case studies από έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιαστούν case studies από τον κ. Στέφανο Λατίνο,  International Markets & ITR Director της εταιρείας Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. , τον κ. Βασίλη Βοντίτσο, Commercial Director, της εταιρείας ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. και τον κ. Παναγιώτη Δρόσσο, Global Business Development Director του ομίλου ΚΟΡΡΕ.