Παραιτήθηκε το Σάββατο ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε για την πολύ υψηλή θνητότητα στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείο, με το ποσοστό να «αγγίζει» το 100%.

Η αποχώρησή του ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας, με τον ίδιο πάντως να απαντά πως όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα, αλλά και για τους θανάτους από κορονοϊό, που διαρκώς αυξάνονταν το τελευταίο διάστημα.

«Ο ανώτερός μου ήξερε, γνώριζε. Όλα τα SMS με τους θανάτους, ό,τι παίρνω εγώ, παίρνει και ο κ. Καρβέλης. Είναι δυνατόν ένας διοικητής νοσοκομείου να μη συζητάει το οποιοδήποτε πρόβλημα που προέκυψε με την πανδημία, με την υγειονομική περιφέρεια; Πόσο χαζός μπορεί να είναι;» σημείωσε μιλώντας στο Open.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, ο οποίος είχε σημειώσει πως «ουδέποτε το νοσοκομείο ζήτησε τη βοήθεια εξιδεικευμένων επιστημόνων για να έρθουν να συνδράμουν» απάντησε πως ζητούσε πάντα ενίσχυση: «Στη ΜΕΘ εργάζονταν πέντε γιατροί, εκ των οποίων η μία που διορίστηκε ήταν επικουρική σε εμάς χωρίς καμία εξειδίκευση. Πάντα ζητάγαμε ενίσχυση. Και στην παθολογική κλινική. Όχι τώρα επί Covid, και παλιά».

Ο Ανδρέας Τσώλης υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας, όχι επειδή αποδέχεται την αδράνεια που του καταλογίζεται, ενώ επισημαίνει πως για τους μαζικούς θανάτους, ζητούσε και λάμβανε απαντήσεις από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Όταν σε διαβεβαιώνει ότι έχει εγκεφαλικό, είχε σακχαρώδη διαβήτη, με ποια αιτιολογία θα έπρεπε εγώ, ως μη ειδικός, να υποψιαστώ, να κινήσω διαδικασίες για τη ΜΕΘ; Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, αποδεικνύονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και ό,τι έχει ζητηθεί υπάρχει εγγράφως…».

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει: «Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».