Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που δείχνει τη συμπαράστασή του στη μάχη που δίνει στέλνει η 34χρονη Ιωάννα με μήνυμά της ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι που της άλλαξε τη ζωή.

«Ένα χρόνο μετά την επίθεση που μου στέρησε τη ζωή όπως την ήξερα, στέκομαι πιο δυνατή χάρη στην αγάπη της οικογένειάς μου και αυτή του κόσμου, που με βοηθά να ξεπερνώ τον πόνο που βιώνω. Ειλικρινά, δεν έχω τρόπο να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση και την ανθρωπιά σας. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς όλους εσάς στο πλευρό μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς» είναι το μήνυμα της 34χρονης.

«Θα φέρει σημάδια σωματικά και ψυχικά από την επίθεση»

Από την πλευρά της η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Θριασίου, σημειώνει ότι η άτυχη κοπέλα θα πρέπει να ζει το υπόλοιπο της ζωής της με συγκεκριμένο τρόπο.

«Απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και ιδιαίτερη προστασία. Η Ιωάννα έναν χρόνο μετά έχει παλέψει για τη ζωή της, έχει υποστεί 8 χειρουργεία και βγήκε νικήτρια».

Η κ. Καλοφώνου τόνισε ότι έχει προοπτικές και για επιπλέον χειρουργεία στο μέλλον ώστε να βελτιώσει όσο είναι δυνατόν την εμφάνισή της, ωστόσο «θα φέρει πάντα τα σημάδια από αυτήν την επίθεση και σωματικά και ψυχικά».

«Σκοπός μας είναι να μπορέσει η Ιωάννα να ζήσει, όχι απλά να είναι ζωντανή, αλλά να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας», κατέληξε η κ. Καλοφώνου.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καθίσει η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου με βούλευμα τους (1510/2021) παραπέμπουν σε δίκη την νεαρή κατηγορούμενη για την σοκαριστική επίθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης που πρόσφατα ομολόγησε την πράξη της αποδεχόμενη, ωστόσο, μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.