Σε σημείο καμπής βρίσκεται πλέον η ελληνική οικονομία σε ότι αφορά την παραγωγή ενέργειας. Η χώρα μας, προσπαθώντας να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα, στρέφεται όλο και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Είναι κοινή παραδοχή άλλωστε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, είναι μια πρακτική που ανήκει στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή οι επενδύσεις στην ηλιακή και αιολική ενέργεια αυξάνονται κατακόρυφα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το ενδιαφέρον και οι αιτήσεις Ελλήνων και ξένων επενδυτών που εκδηλώνεται στη χώρα μας υπερκαλύπτουν τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) σε αναλογία 10 προς 1.

Δεν πρόκειται για κάτι περίεργο βέβαια. Η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης – Ασίας – Αφρικής και Ανατολής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ηγετική της θέση στα Βαλκάνια, της επιτρέπει να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρείες που επενδύουν στις ΑΠΕ. Αντίστοιχη αύξηση εμφανίζει και ο κλάδος της αυτοπαραγωγής. Η δυνατότητα δηλαδή που έχουν τα νοικοκυριά να παράγουν ρεύμα και όσο δεν καταναλώνουν να το πουλάνε στη ΔΕΗ.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όλη αυτή η οικονομική δραστηριότητα έχει αυξήσει τη ζήτηση για τεχνικούς ΑΠΕ κατακόρυφα. Η αυξημένη ζήτηση όμως για τεχνικούς ΑΠΕ δεν σημαίνει και ότι όλοι τους έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για δουλειά. Η αγορά εργασίας γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στους απόφοιτους κάθε σχολής. Αυτό που παίζει πραγματικά ρόλο είναι το επίπεδο σπουδών, η άρτια επαγγελματική κατάρτιση και φυσικά η πρακτική που έχει κάνει ο απόφοιτος.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το δίπλωμα Τεχνικού ΑΠΕ της ΚΟΡΕΛΚΟ είναι τόσο περιζήτητο. Γιατί αποτελεί το σίγουρο διαβατήριο του απόφοιτου στην αγορά εργασίας. 

Όχι μόνο επειδή παρέχει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση. Κυρίως επειδή η κατάρτιση που προσφέρει είναι συνολική και σε βάθος. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ο απόφοιτος της ΚΟΡΕΛΚΟ μπορεί να εργαστεί ως:

  •     σχεδιαστής εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας
  •   τεχνικός εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων
  •     τεχνικός πωλήσεων ηλιακών εγκαταστάσεων
  •     τεχνικός εγκατάστασης και συντήρησης αιολικών πάρκων
  •     και φυσικά να γίνει  ανεξάρτητος επαγγελματίας ιδρύοντας τη δική του εταιρεία εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας και φωτοβολταϊκών

Ποιος άλλος εκπαιδευτικός οργανισμός παρέχει τόσο υψηλό επίπεδο σπουδών; Ποιος άλλος εκπαιδευτικός οργανισμός μπορεί να εγγυηθεί την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του;

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο link και συμπληρώστε τη φόρμα: korelko.gr