Τεστ για τον κορονοϊό κάνουν οι ιερείς από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρίσκονται οι Κινητές Ομάδες πισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινάει σήμερα, τα μέτρα στις εκκλησίες είναι αυξημένα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τμ., με επαρκή αερισμό των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τμ. και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Οι πιστοί πρέπει να φορούν υποχρεωτικά διπλή μάσκα σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα ισχύουν τα εξής:

  • η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,
  • το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και
  • πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου αλλάζει η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινάει στις 22:00, αντί για τις 21:00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου ο περιορισμός αρχίζει στις 23:00.

Ανήμερα του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ σε εξωτερικό χώρο έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια self test.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.