Ως έναν άνθρωπο που δεν είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά περιγράφει τον φερόμενο ως δράστη του εγκλήματος στον Ερυθρό Σταυρό η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό, Β. Γεωργάκη.

«Δεν είχαμε αυτή την εικόνα. Ο ασθενής δεν είχε παρουσιάσει εριστική συμπεριφορά, ούτε επιθετικός ήταν, ούτε είχε παραπονεθεί ότι τον ενοχλούσε το μηχάνημα. Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτη φυσιολογική. Όταν συνέβη είχε απόλυτα ψύχραιμη συμπεριφορά. Έχουμε μείνει άναυδοι […] σοκαρισμένοι και άφωνοι. Αν αποδειχτεί, πρέπει να τιμωρηθεί» είπε στο OPEN.

Όπως είπε η κ. Γεωργάκη μετά το περιστατικό ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και έχει γνωμάτευση ότι ήταν ισορροπημένος, ούτε ψυχικά διαταραγμένος και με σώας τας φρένας.

Το χρονικό

Νωρίς χθες το απόγευμα ο 76χρονος ασθενής απεβίωσε ξαφνικά, ενώ τις τελευταίες μέρες η υγεία του παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης. Οι γιατροί προβληματίστηκαν και τελικά βρήκαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου. Έτσι άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έλεγξαν αν υπήρχε πρόσβαση στο δωμάτιο του ασθενή, πέρα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια βρήκαν αποτύπωμα του 60χρονου, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο, στον αναπνευστήρα του 76χρονου. Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται φρουρούμενος σε χώρο του νοσοκομείου, καθώς νοσεί με COVID-19.