Ερωτήματα προκάλεσε χθες (08.04) ο θάνατος ενός 76χρονου, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, με τις απαντήσεις να προκαλούν σοκ. Το νήμα της ζωής του 76χρονου διαπιστώθηκε ότι κόπηκε από έναν 60χρονο ασθενή, που νοσηλευόταν μαζί του, θόλωσε από το θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας και έκοψε την παροχή του οξυγόνου.

Την Τρίτη 13 Απριλίου, σύμφωνα με το MEGA, θα γίνει η νεκροτομή του άτυχου 76χρονου.

Νωρίς χθες το απόγευμα ο ασθενής απεβίωσε ξαφνικά, ενώ τις τελευταίες μέρες η υγεία του παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης. Οι γιατροί προβληματίστηκαν και τελικά βρήκαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου. Έτσι άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έλεγξαν αν υπήρχε πρόσβαση στο δωμάτιο του ασθενή, πέρα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια βρήκαν αποτύπωμα του 60χρονου, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο, στον αναπνευστήρα του 76χρονου. Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται φρουρούμενος σε χώρο του νοσοκομείου, καθώς νοσεί με COVID-19.

Γνωστός στις Αρχές ο 60χρονος

Παλιός γνώριμος της Αστυνομίας φαίνεται πως είναι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του ηλικιωμένου . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN το 2009 έχει κατηγορηθεί για συμπλοκή και το 2019 για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου. Για τον λόγο αυτό έγινε αμέσως η ταυτοποίηση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε βάρος του 60χρονου άνδρα από την Αλβανία, που δήλωνε κουρασμένος στους αστυνομικούς και δεν ήθελε να μιλήσει, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».