Μία νέα κατηγορία δημοπρασιών εγκαινιάζει η VERGOS Auctions, με την “Ανοιξιάτικη Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Απριλίου στις 6.30 μμ. Πρόκειται για μία κατηγορία δημοπρασιών, με έργα τέχνης υψηλής καλλιτεχνικής αξίας από καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, των οποίων η τιμή εκκίνησης είναι ιδιαίτερα προσιτή.

Με αυτόν τον τρόπο, η VERGOS Auctions επιδιώκει να καταστήσει προσβάσιμη την ελληνική τέχνη σε ένα ολοένα και πιο διευρυμένο σύνολο, ανταποκρινόμενη στο αυξημένο ενδιαφέρον τόσο των νέων συλλεκτών που ξεκινούν τώρα τις συλλογές τους όσο και του ευρύτερου φιλότεχνου κοινού.

Ειδικότερα, η “Ανοιξιάτικη Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης” περιλαμβάνει 100 μοναδικές δημιουργίες καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εκκίνησης, μεταξύ των οποίων: Α. Ακριθάκης, Γ. Γαΐτης, Α. Γιαλλινάς, Δ. Διαμαντόπουλος, Βλ. Κανιάρης, Φ. Κόντογλου, Γ. Κοσμαδόπουλος, Τ. Μαντζαβίνος, Γ. Μόραλης, Σπ. Παπαλουκάς, Γ. Ρόρρης, Εδ. Σακαγιάν, Γ. Τσαρούχης, Κ. Τσόκλης, Α. Φασιανός, Γ. Χαλεπάς και πολλοί άλλοι. 

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν τα παρακάτω έργα: 

  • Α. Φασιανός, Νέος με περιστέρι, τιμή εκτίμησης € 800 – 1.200
  • Εδ. Σακαγιάν, Πορτρέτα α) Γυναίκα με άνδρα β) Γυναίκα σε πλήθος,

τιμή εκτίμησης € 800 – 1.200

  • Γ. Γαίτης, Κουταλιανός, τιμή εκτίμησης € 1.000 – 1.500
  • Σπ. Παπαλουκάς, Ύδρα, τιμή εκτίμησης € 1.000 – 1.500
  • Γ. Μόραλης, Ελισάβετ, τιμή εκτίμησης € 2.000 – 3.000

Η VERGOS Auctions συστήνει στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή μέσω γραπτής ή τηλεφωνικής προσφοράς, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εξέτασης των αντικειμένων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο +30 210 3614897 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οίκου vergosauctions.com