Αναπάντεχα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, τον περασμένο Μάιο η Ιωάννα όταν μια γυναίκα αποφάσισε να της καταστρέψει τη ζωή και της επιτέθηκε με βιτριόλι σε δρόμο της Καλλιθέας.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά όλους αυτούς τους μήνες και παλεύει να επουλώσει τις πληγές της, στο κορμί, το πρόσωπο της αλλά και τη ψυχή της.

Η ζωή της έχει καταστραφεί και δέκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον εφιάλτη που έζησε στην Καλλιθέα, η Ιωάννα συνδέει το σήμερα με το χθες, ξαναζεί τα γεγονότα που συντάραξαν τη χώρα τον περασμένο Μάιο, φέρνει στο μυαλό της τις δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο με τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και έρχεται στο σήμερα που την βρίσκει με αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο να αγωνίζεται υπό την καθοδήγηση των γιατρών της.

Τα όσα έζησε στις 20 του περασμένου Μαΐου συνεχίζουν να στοιχειώνουν με όνειρα και σκέψεις. «Πέρα από τους φρικτούς πόνους, ήμουν σε μεγάλο σοκ, δεν μιλούσα καθόλου, ούτε καν στη μητέρα μου. Προσπαθούσα να συγκροτήσω τις σκέψεις και τις δυνάμεις μου και να εξηγήσω με τη λογική όσα μου συνέβαιναν. Δεν ήξερα ποιος μου είχε επιτεθεί και γιατί βρισκόμουν σε αυτήν την κατάσταση. Σκεφτόμουν πως -έστω συνειδητά- δεν έχω βλάψει κανέναν. Αναρωτιόμουν πώς ήταν δυνατόν να έχω ενοχλήσει κάποιον χωρίς να το έχω καταλάβει, ώστε να με μισεί τόσο που να με κυνηγά με μανία ξανά και ξανά για να με σκοτώσει» υποστηρίζει η Ιωάννα στη συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ».

Επί τρεις μήνες η Ιωάννα παραμένει στο νοσοκομείο και έχει πάντα δίπλα της τους στενούς συγγενείς της. Εκείνη όπως λέει στο περιοδικό «ΟΚ» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα «Νέα» προσπαθούσαν συμπαρασταθούν και να την αποφορτίσουν. «Μόνο όταν βγήκα από το νοσοκομείο, σχεδόν ύστερα από τρεις μήνες, άρχισα να αποκτώ μια εικόνα για την έκταση που είχε πάρει η απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου. Εκτός του ότι δεν είχα καμία επαφή με τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ, οι δικοί μου με προστάτευαν δεν μου έδιναν πληροφορίες. Το διάστημα που πέρασα στο νοσοκομείο λειτουργούσε μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. Όταν πια βγήκα μόνο τότε είδα κάποια δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αλλά ήταν κάτι που με στρέσαρε πολύ και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Το έκανα σε δόσεις γιατί δεν το άντεχα» πρόσθεσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η δημοσιογράφος Σόνια Καζόνι, η οποία και έκανε την συνέντευξη μίλησε στην εκπομπή «Live News» για την Ιωάννα.

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ ταλαιπωρημένος, πάρα πολύ σοκαρισμένος, γιατί όλο αυτό που σου συμβαίνει απ΄τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο -γιατί δεν ήταν ένα ατύχημα ή μια αρρώστια- είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν ένας άνθρωπος που πάλεψε τον πρώτο καιρό με τη ζωή του, γιατί απειλήθηκε η ζωή της από τα τόσο βαριά εγκαύματα» σημείωσε η κυρία Καζόνι, τονίζοντας ότι το καυστικό υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα, δεν έπεσε μόνο στο πρόσωπό της.

«Η πλάτη της, το στήθος της, ο λαιμός της, θέλω να πω η ίδια μου είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο από τα γόνατα και κάτω είναι ανέπαφη» συμπλήρωσε.

Τέλος, μιλώντας για αυτό που της έκανε εντύπωση στην Ιωάννα, η Σόνια Καζόνι σημείωσε πως ήταν κυρίως το γιατί που έχει. «Είναι ένα νεαρό κορίτσι που του συνέβη κάτι, το οποίο δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει. Έχει ένα τεράστιο γιατί, ένα τεράστιο πόνο και ένα θυμό που δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που περιμένουν» ανέφερε η δημοσιογράφος.